Félbetépve
szerző: Szántó Gyula
A film Thurgoodról és három cimborájáról szól. A marihuana füst jótékony homályával borítva van benne kutya, szerelem, gengszterek, lövöldözés, FBI meg minden, ami egy hollywoodi filmbe kellhet.

Thurgood művészi szinten műveli az épületgondnoki teendőket. A többiek lemezboltban, gyorsétteremben valamint egy óvodában dolgoznak, és nem nagyon van tiszta emlékük úgy 10 éves koruk óta, mióta elkezdtek füvet szívni. Egy véletlen baleset során Kenny néhány zacskó rózsaszín popcornnal megöli egy rendőr cukorbeteg lovát, aminek következtében pillanatok alatt börtönben találja magát. Barátai -  Thurgood, Brian, Scarface és a fickó a kanapén - nehéz feladat előtt állnak: ki kell szabadítaniuk Kennyt. Ennek egyetlen módja, ha elegendő pénz tudnak szerezni óvadékra, aminek összegét a  (rögön ítélő) bíróság egymillió dollárban állapította meg.

Amikor elkezdenek gondolkodni, hogy mivel tudnának pénz szerezni, a több éves fű fogyasztás következményeként, nem nagyon tudnak mást kitalálni, mint, hogy füvet fognak árulni és ezzel kezdetét veszi a bonyodalom...Rendezte:
Tamra Davis
Főbb szereplők:
Dave Chappelle (Thurgood, Sir Smoka Lot), Jim Breuer (Brian), Guillermo Díaz (Scarface),
Harland Williams (Kenny), Rachel True (Mary Jane).
A több mint egy évtizede készült film bárki számára könnyed kikapcsolódás jelenthet egy hétvégi buli levezetésekét, főleg ha már elfogyott az utolsó spangli is és nincs aki lemenjen rózsaszín popcornért, burgonya sziromért, pizzáért vagy egy doboz kotonért.