Három kívánság Aranyhal módra
szerző:
Tóth Tamara


kép:www.aranyhaletterem.huEredeti úti célunk a Carmen panzió étterme volt, de már a recepción feltartóztattak minket, hogy ott bizony legfeljebb reggelit kaphatunk a pincében. Az igencsak elrettentő ajánlat után a szemben lévő Aranyhal étterem mellett döntöttünk, de akárhogy törtük a fejünket, nem sikerült a mesebeli lényt és a féltékenység igenis valóságos jelenségét összemosnunk. De annyi baj legyen, néha nálunk is kilóghat valami a tematikából, viszont vidáman elcsevegtünk egy végtelenül középkategóriás helyen, ahová önszántunkból valószínűleg sohasem tévedtünk volna be.

Személyzet: 8
Fogadtatás: 7 – sehol senki
Légkör: 6 – valami van
Kínálat: 6 – közepes
Mosdó: 7 – a legautomatább
Közérzet, összbenyomás: 7
Összesen: 60/41
szerző:
Kinga


Beléptünk az aranyhal gyomrába, hol egy étterem lakozott. Helyet foglaltunk egy kép:www.aranyhaletterem.hufotocellás ajtó mellett, hol volt, hogy moccanni sem mertünk, nehogy kiáradjon a "konyhaszag". Megjelent a pincér, kérdezte: "Mit óhajtanak?" Mi pedig csak annyit feleltünk: "Három kívánságunk lenne: egy búzasör, egy fokhagymakrémleves és egy sztrapacska!" Na ez az a történet, mely nem zajlott le teljes valójában. Ám a gondolatkísérleteknél maradva, ha lenne egy aranyhaltól három kívánságom.... Akkor az első, heti témát és mindent félretéve az lenne, hogy szüntesse meg a féltékenység leggyakoribb alapját, a hűtlenséget. A második, hogy változtassa át az ő nevét viselő étterem küllemét TELJESEN, a harmadik most történetünk szempontjából lényegtelen. De ha lenne egy ilyen éttermem, bizonyára kívánságok lennének a falra festve.

Személyzet: 6
Fogadtatás: 5
Légkör: 5
Kínálat: 5
Mosdó: 6
Közérzet, összbenyomás: 6
Összesen: 60/33
szerző:
Szántó Sz. Erika


Az öreg halász az oklevélen hirdetett, egyik leghigiénikusabb étteremben szeretett volna könnyíteni magán. Ám ahogy ott áll a csésze előtt, mit lát egy kicsi halat. Csakhogy az a kicsi hal aranyhal! S az aranyhal szája szóra nyílik, s emberhangon ekképp esdekel:"Engedj, öreg, vissza, vár a tenger, váltságdíjat kapsz értem, ha kell, teljesítem, bármit is kívánnál…”. Megijed a halász a csodától, sosem hallott még halat beszélni. Az öreg a halat elbocsátja. Ballag vissza öregasszonyához, öregasszony az öreget szidja: "Ó, te mamlasz, ó, bolond fajankó! Hogy nem vettél váltságot a haltól! Elrontottam a hasam a sztrapacskával, eriggy legalább egy teknőt kérj nekem.” Megy az öreg a csészéhez, ám csak automatizált csapokat és kéztörlőt talál. Meglepettségében csak áll, álldogál, az aranyhalat hívja. "Öregapó, hát neked mi kell?!"

Személyzet: 6- udvarias
Fogadtatás: 3- kietlen pusztaság
Légkör: 8- jó társasággal
Kínálat: 8
Mosdó: 7
Közérzet, összbenyomás: 7
Összesen: 60/39