Gengszterrománc a színpadon
szerző: Tóth Tamara
A 20. század Amerikájának első felében nyüzsögtek a gengszterek, sokan közülük máig sem merültek feledésbe. Bonnie Parker és Clyde Barrow véres-szerelmes története számos hátborzongató feldolgozásban él tovább, népszerűségük töretlen. Nálunk jelenleg Kamarás Iván és Kapócs Zsóka kelti élete a világhírű gengszterpárost.
 
Az eredeti fotón, egy bájos, szőke lány mosolyog, akit szerelme büszkén tart a karjában. Hihetetlennek tűnik, hogy ez a szimpatikus pár az 1930-as évek elején két éven keresztül sikeresen menekült a rendőrség elől, miközben bankrablások, betörések és gyilkosságok sokaságát követte el. Történetük jelenleg tárgyalt feldolgozása azért rendhagyó, mert Kamarás és Kapócs az életben is párt alkotnak/alkottak, ennek pontosításához a bulvár sajtó nyújtotta információk szükségesek. Mindenesete, ha együtt vannak azért, ha már nem, akkor azért lehet érdekes az alakításuk.

Tehát Kapócs Bonnie-ja és Kamarás Clyde-ja a média kereszttüzében él, élvezik a kétes hírnevet, amit a bűncselekményeik sorozata kiváltott, sütkéreznek a sajtó figyelmében. Nagyon fontosnak tartják, hogy mindig szolgáljanak valamivel, ami megjelenhet az újságokban, hiszen ellenkező esetben kitalálnak valamit róluk. Ez az áthallás érvényes a jelenre is, hiszen a hírességek akaratukon kívül a bulvár prédájává válnak, és jobban járnak, ha megtanulják kezelni azt, hiszen, akkor talán még jól is kijöhetnek a végén. Nem úgy a darabbeli Bonnie és Clyde, akik addig irányítják a médiát, amíg végül belehalnak.
 
Forrás:www.pic.nyugat.hu A két gengszter sorsában örök dilemmaként merül fel, hogy vajon a bűn és a hírnév hajhászása sodorta őket egymás karjaiba vagy csak egymás szövetségeseiként érhettek el ilyen mértékű magasságokat vagy mélységeket? Böhm György rendezésében inkább az előbbi vélemény dominál, a határok elmosódnak, nem tudjuk, hogy Bonnie és Clyde valójában kicsoda, csak homályos benyomások utalnak az eredeti sztorira. Tény, hogy a hangsúly a két főszereplőn van, sokszor előtérbe kerül a jelen, ezzel a két síkon futó cselekmény ebbe az irányba tolódik el. A gengszterpáros élete sem volt mentes a hétköznapi cívódásoktól, veszekedések, féltékenység, átverés, hódítás, sértődés és kibékülés váltogatja egymást mindkét szálon. Ezek az emberi összecsapások egészülnek ki véres tettekkel, bűntények tervezésével és megvalósításával, és a közeledő végzettel. A Kapócs Zsóka és Kamarás Iván által megformált Bonnie és Clyde minden bizonnyal tökéletes példája annak, ahogy egy darab hogyan tudja megosztani a közönséget, további kérdés, hogy vajon teljesíteni tudják-e azt a hatalmas kihívást, hogy mindössze ketten vannak, akiknek fent kell tartania a nézők érdeklődését. Mindenesetre a sok-sok zene egy mozgalmas és forró nyáresti programot kínál a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 23-án és 24-én.