Café Alibi
szerző:
Kinga


Ha gengszterekről értekezünk, nem árt, ha van alibink. Ki tudja mi fog történni? Így hát utunkat, nem messze Bonnie-tól és Clyde-tól vagyis az ő füstös-emeletes éttermüktől a Café Alibi felé vettük.

kép: www.cafealibi.huAz utcai asztalok nem voltak olyan vonzóak, a helyi feldúlt állapotok miatt - nem, nem történt semmiféle lövöldözés, csupán útburkolati javítások a járdán - így a szecessziós hangulatú belső kis kuckóban telepedtünk le. Ami elsőként a szemembe ötlött az a hely logója, mely egy 1934-es plakát átköltéséből született. Modiano cigaretta helyett egy pohár ital, lehunyt szemek helyett pedig csábos tekintet. Rendkívül ötletes, a kép sokaknak ismerős lehet, anno egy bizonyos, rejtélyes Lenhart P. tervezte. Manapság is ezt mutogatják, mikor a szakmabeliek fejébe akarják verni a bölcsességet, miszerint:"...egy plakátnak tisztábbnak kell lennie, mint a kristálynak. Olyan legyen, hogy ahhoz sem hozzátenni, de elvenni se lehessen..." (Many Strauss, New York legnagyobb hirdetési vállalatának tulajdonosa.)

Személyzet: 7
Fogadtatás: 7
Légkör: 8
Kínálat: 8 - bár francia citromtorta éppen nem volt
Mosdó: 6 - szűkös
Összbenyomás: 8
Összesen: 60/44
szerző:
Tóth Tamara


Észrevétlenül sikerült beosonnunk a kávézóba, elfoglaltunk egy csendes sarkot, kép:www.cafealibi.huahonnan a nagy tükröknek köszönhetően az egész helyiséget szemmel tarthattuk. A pincér csak illedemesen zavarta meg fontos megbeszélésünket, és utána nagyon diszkréten tudta, hol a helye. A Café Alibi első benyomásra kicsit bronxi mesés, de megfelel annak is, hogy a nagy tudományegyetem árnyékában menedéket nyújtson az előadásokon kitikkadt, szomjas diákoknak. Mi csak félig feleltünk meg ennek a kategóriának, de alibi mindenkinek jár.
 
Személyzet: 8
Fogadtatás: 8
Légkör: 8
Kínálat: 6 – az óriás jegeskávé inkább normál méretű
Mosdó: 7 – szerintem nem szűkös
Összbenyomás: 8
Összesen: 60/45
szerző:
Szántó Sz. Erika


A Café Alibi külsőségekben tökéletes dizájnnal bír. Sőt, talán a belső dolgokban is, ugyanis a Bruschetta, melyet rendeltem kifogástalan volt. Egyedül a mosogató fiúval volt bajom, mert hát Babits óta tudjuk, hogy“az élet piszkos, csak a semmi tiszta”, mégis a kosztól átláthatatlan pohár nem épp a kedvenceim közé sorolható. A mosdó pedig korrekt, mégis számomra nagyon eltért a belső berendezéstől. “Ó ezek az emésztő pincelángok”.
 
Személyzet: 7
Fogadtatás: 8
Légkör: 8
Kínálat: 9
Mosdó: 5 – nem szűkös, fura
Összbenyomás: 8
Összesen: 60/44 Hiába mosol kezet, ha piszkos a víz