Szilvuplé
szerző:
Plecskó Edina


Ha a tánc, különösen a salsa szerelmesei vagyunk, akkor az Ó utca 33. szám alatt lévő Szilvuplé Varietébe mindenképpen érdemes betérnünk: a jelzett stílusban hétfőtől szerdáig tündöklő hely ugyanis garantáltan vérpezsdítő hangulattal szolgálja az ide látogatókat.

kép:szilvuple.huA salsa-estek pergő, latin ritmusát DJ Gera lemezei biztosítják, a szenvedélyes bachata, vagy a lágy és érzéki merengue mellett a reggeaton ütemesen tomboló taktusait is a lemezlovas repertoárjába zárva. Zenei választékosság terén tehát mindenképpen jár az elismerés, ahogyan a hely belső terének kivitelezése is – különösen az átalakítás után – kellemes összhatásról tanúskodik. A termek szűkös méretei azonban már hagynak kívánnivalót maguk után, az egy-egy zsúfoltabb estén összegyűlő embertömeg ugyanis eléggé megnehezíti a táncosok érvényesülését a parketten – így előidézve azt az ötletet, miszerint júniustól szabad ég alatt folytatódnak a bulik. Ám ha egy kis stílusváltásra és a fenti estek törzsközönségétől eltérő arcokra vágynánk, a Szilvuplé erre is megoldást kínál a hét többi napjára szervezett egyéb programjaival.

Személyzet: 8
Fogadtatás: 5
Légkör: 7 – kár, hogy a cigi füst itt is jelen van
Kínálat: 7
Mosdó: 8 – tiszta, folyamatosan takarítják
Összbenyomás: 7 – érdemes visszatérni
Összesen: 60/42

szerző:
Tóth Tamara


Ha salsázni csak nagyon kezdő szinten tudunk, nem ajánlatos felkeresni a szóban forgó helyet, hiszen amatőröknek itt nem sok babér terem. Ellenben a hobbi és profi táncosok megtalálhatják a számításukat. Én inkább a hét második felére koncentráltam, amikor is a Szilvuplé egyéb programokat kínál, például (számomra) ismeretlen együttesek koncertjeire térhetünk be. Egy ilyen este, baráti társaságban eltöltve tökéletesnek ígérkezhet, de a hely méretei nem teszik ezt lehetővé, ráadásul a színpadról harsogó koncert a beszélgetést is nagymértékben korlátozza. A pincérek kicsit mufurcak, de elvétve jó italakciókat kínálnak, ha van türelmünk kivárni. Nincs mese, meg kell tanulni táncolni – jelen esetben salsázni – és akkor a szabadtéri forgatagban lelkesebben elvegyülhetünk.

Személyzet: 5 – talán csak rossz napjuk volt
Fogadtatás: 5 – olyan nincs
Légkör: 4 – klausztrofóbiásoknak nem ajánlott
Kínálat: 8
Mosdó: 8
Összbenyomás: 6
Összesen: 60/36