A Parlament árnyékában
szerző:
Szántó Sz. Erika


Besüvít a szél az elhagyatott Parlament Caféba. Sörös korsók és kávécsészék még félig telten, árván száradnak az asztalokon. A pult mögött senki, csak a rádió szól.

kép:m.blog.huBeljebb lépve két megtermett idősebb nő sustorog üres poharaik fölött. Arrébb egy sötétruhás nő tarotlapokat húz elő, a vele szemben ülő izgatottan fészkelődik a helyén. Míg a helyünket keressük csupán egy gondolat motoszkál a fejemben: erről a kávézóról vagy jót vagy semmit.  A Parlament Café bármennyire is a Parlament szomszédságában van, inkább félelmet kelt, mint hogy épp hatalmat sugározna. A berendezéssel igazán semmi gond, (bár a nemdohányzó szekció annyira jellegtelen és unalmas volt, hogy inkább a füstös részt választottuk) és ha az ezoterika béklyóiból szabadulva előkerül a felszolgáló, még kedves kiszolgálásban is részesülhet a betérő vendég. A gond a többi résszel van. Mert tegyük fel, hogy egy turista lép be ugyanerre a helyre, na ugye? És hiába tartja a mondás, hogy jobb a rossz idő, mint semmiféle idő, mégiscsak…

Személyzet: 6 
Fogadtatás: 1- nem volt 
Légkör: 4 
Kínálat: 6 
Mosdó: 2 – koszos, büdös 
Összbenyomás: 4 – Magyar vagyok, nem turista 
Összesen: 60/24
szerző:
Kinga


Szó mi szó izgalmasabb lett volna a Parlamentet megtekinteni, még ha bonyolultabb is bejutni, és utána könnyen lehet, hogy ügyesen kell lavírozni a hírneves politikai korrektség labirintusában. Ehelyett valami egészen másfajta útvesztőt választottunk... Fogalmam sincs kik lehetnek a Parlament Café KÉP: kisvarda.szabolcsmegye.comvendégei. Az elegáns öltönyös figurák elmaradtak, s csak a sok mosatlan az asztalokon utalt arra, hogy itt járt valaki előttünk. Viszont, ami igazán szokatlan egy kávézótól, itt konferenciaterembe botolhatunk, ráadásul első blikkre nem is akármilyen módon felszereltbe. Ezen túl még egy határozottan nagy előnye van a Parlament Café-nak; sem narancsvésszel (copyright to Index.hu), sem szegfűvel, sem egyéb politikainak tulajdonítható utalással nem találkoztunk. Bizonyára így a válság küszöbén vagy közepén (az olvasó döntésére bízom) tartottak attól, hogy akármilyen irányban elmaradnának a vendégek. Szóval a Kossuth téri aluljáró könyvesboltjában több szó esett hatalomról, mint úticélunk kávézójában.
   
Személyzet:: 5 - mesebeli: Hol volt hol nem volt...
Fogadtatás:  1 - ami nincs, azt hogyan lehet pontozni?
Légkör: 6
Kínálat: 6
Mosdó: 3 - kibírjuk... (hazáig) 
Összbenyomás: 5
Összesen: 60/26