S ha mégsem gyémánt, akkor...?
szerző: Kinga
Gyémánt, gazdagság, csillogás, minden csodás és sziporkázó. De mégis mit hordanak a hölgyek, hogyha valami visszafogottabb kellemmel szeretnének bűvölni? Vagy teszem azt, nem szeretik a nők legjobb barátját - ahogyan azt a Moulin Rouge-ból tudhatjuk - a gyémántot. Mert kérem szépen kedves Uraim, van az a nő, kinek nem minden vágya egy milliomnyi félkarátos gyémántból álló fejedelmi nyakék.

No meg aztán, de ezt Önök, Uraim, talán már jobban tudják, van az a nőtípus, akihez egyszerűen nem illenek a gyémántékszerek. Inkább adnának neki más drágakövet, "egyszerű" aranyat, fehéraranyat, "hétköznapi" ezüstöt, vagy egy ízléses bizsut.
-Hogy mit?
-Igen, bizsut. Vagy most inkább mondjuk így: bijou, vagy méginkább: Bijou. Egyre ismerősebb nem? Más már a dallama is a szónak. Hát még az együttesnek...
-Halljuk, halljuk!

Ha egyből a tánccal nyitunk megkapjuk azt a gyémántcsillanást, mire vágyunk ezen a héten. Csiri-viri gitár, csupa gazdagságot idéző tárgy-asszociáció és egy különös szereplő. A "Hiánypótló kelet-európai retró downtempo." mellé egy felgyorsult gyöngyházascsiga. Pórázon. Ez egyben az együttes legelső videóklipje, megannyi ember 2 napi áldozatos munkája van a szürreális vizuálakusztikumban.


"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel."  - ez találó, kár, hogy nem én mondtam... De hol a sámpány? Az elmarad? Az csillogóbb estekre való? Most csak a mozdulatlan depresszió? Vagyis mindkettő illik ehhez: a Mozdulatlan és a Depresszió című számok. De itt legyen csak az egyik:


A facebook-os klasszikus "It's complicated" kapcsolati hangulathoz ajánlani  pedig tudom a Pillangót. Elröpít? Ígér? Felvállal? Fél? Se vele, se nélküle? Ebben mind benne van! Édes melankólia, közben az utazás sodrását idézve.


Kik ők?
Hártó Szilvia
- dalolás
Asztalos Zoltán - dob
Menyhárt Leo - gitár
Koroknay András - basszusgitár


És hol?
Június 20. szombat  Szentiván Éji Mulatságok, Szombathely
Július 17. péntek Baja, EFOTT
Július 25. szombat Váci Világi Vigalom, Pannónia Ház Udvara