Duplán szimpla
szerző:
Szántó Sz. Erika


Street art ide vagy oda, bennem egyre inkább érik a gondolat: ha három madár lennék, láthatnám alulról, hogyan repülök magam után. 

kép:www.szimpla.huEgy hallomásból ismert graffiti után kutatva a Szimplából a szomszédos Duplába visz az utunk, ahol hiányos öltözékű, meglehetősen laza felszolgáló üdvözöl, majd a pince felé tessékel. Graffiti félig ledeszkázva, de megteszi. Arrébb különböző stílusú székek és asztalok sorakoznak. Szocreál egész falat beborító posztert választunk parkjelenettel. Idilli a hangulat: limonádét és narancslét szürcsölünk, senki sem zavar a sztálin-barokk bájának élvezetében.

Személyzet: 8  
Fogadtatás: 7- nehézkesen indult  
Légkör: 9 
Kínálat: 7  
Mosdó: 5    
Összbenyomás: 8 
Összesen: 60/44 Soha, semmilyen körülmények között ne végy be altatót és hashajtót egy este! 


szerző:
Plecskó Edina


Pusztán a szomszéd asztalnál  ülők angol diskurzusa, na meg a pincehelyiség kép:www.szimpla.hujellegéből adódó dohos szag vonja el figyelmünket beszélgetésünkről kis időre, az amúgy kellemes terepnek nevezhető Szimpla alagsorában. Őt és társát, a Duplát U alakban összekötő alsó szint rétegkultúrának otthont, az egy-egy olvasólámpa nyújtotta fényfoszlányban felfedezhető hangulati elemek is ennek adózva alakítanak ki tipikus környezetet az ottlétünkkor amúgy meglehetősen csekély számban jelenlévő törzsvendégek számára. Így inkább falfirkák, grafikák, csőrendszerek és halk klubzene társaságában dőlünk hátra használt székeinkben, szimplán Szimpla-nézés okán.

Személyzet: 7 
Fogadtatás: 7 nem, a graffiti-keresés nem fétis nálunk
Légkör : 8 
Kínálat: 6 
Mosdó: 6 – a falfirka itt is felüti fejét 
Összbenyomás: 7 a két testvérintézet összekapcsolása igen ötletes 
Összesen: 60/41