A csokiimádó és rendezője
szerző: Tóth Tamara
Hogy kicsoda Gombóc Artúr? Valószínűleg erre jóval többen tudják a választ, mint az eredeti kérdésre. Pom Pom meséinek kék madarát, vagy madárszerű lényét sokan szívükbe zárták. A rajzfilm 1980-ben készült, rendezője Dargay Attila.
 
Forrás:www.vitalnet.huDargay 1927-ben született, a Képzőművészeti Egyetemre járt, majd tehetségét számtalan vonalon megcsillogtatta. Dolgozott díszletfestőként, rajzfilmrendezőként és képregény rajzolóként. Az 50-es évek végétől a rendezés került a szakmai előterébe. Rövid rajzfilmek, sorozatok, egész estés rajzfilmek, képregények születtek munkája nyomán. Stílusa egyedi, figurái jellegzetesek, felismerhetőek. Dargay-nak saját bevallása szerint a Vuk a kedvence, a hagyományos rajzfilmgyártás híve, a 3D és az animáció világa egyáltalán nem érdekli. Dargay Attila 1996-ban rendezett utoljára, igaz, hivatalosan már korábban visszavonult, de a 90-es évek közepétől valóban nem dolgozik
 
 A Pom Pom meséi egy rajzfilmsorozat, amiben az alakváltoztató címszereplő Forrás:www.filmkultura.hukülönböző történeteket mesél Picurnak, az iskolás lánynak. Ezen történetek központi alakja Gombóc Artúr, a csokiimádó, akinek édességszeretete szállóigévé vált, és közel 30 éve számtalan kontextusban visszaköszön. Gombóc Artúr azonban egyáltalán nem boldog. Túlsúlya miatt állandóan fogyózik, de nem hiába mond le minden finomságról, a csokoládéról képtelen. Mindez pedig következményekkel jár: a nagy kék madár alatt letörik a faág, leomlik a kémény, leszakad a villanydrót.