Bőregér– letűnt korok világában
szerző:
Plecskó Edina


Laikusként indulva egy boszorkánybolt felfedezésére számos tévképzet élhet bennünk: ha repülő seprűk és varázspálcák meglétét nem is, de titokzatos boszorkánykódexeket és a különféle szeánszok megtartásához szükséges kellékeket bizonyosan elvárnánk.

www.boreger.huEhelyett, jelen esetben górcső alá vett boltunkban, a Bőregérben egyiptomi alakok szobraival, páncélos lovagokkal és indiánokkal találjuk szemben magunkat, amely figurák kicsit sem kerülnek háttérbe a gothic szobrok, csontok és koponyák vagy kristálygömbök mögött. A meglehetősen eklektikus kínálatban mindezeken felül a motorosok találhatják meg kitűnően számításaikat a részükre felkínált számos kellékkel.
 
Személyzet: 6
Fogadtatás: 5 – másodszori csengetésre beengedtek minket
Légkör: 5 – a kereskedelmi rádió hangja mindenképpen illúzióromboló
Kínálat: 7        
Mosdó: nem láttuk               
Összbenyomás: 6 – autentikusság terén nem túl megnyerő
Összesen: 50/29
szerző:
Szántó Sz. Erika


A szertartást növekvő holdfázisban kell bemutatni, ékszerkép:http://wednesday.freeblog.hu/files/july2911.gifek nélkül. Fontos, hogy kétszer csengessünk, mire egy félmeztelen férfi kászálódik majd elő. Arccal keletnek haladjunk, rajzoljunk varázskört, majd összpontosítsuk gondolatainkat a belső látásra. Két nő fogja figyelni, mit lopunk el. Képzeljük magunkat egy fénylő gömbburok belsejébe. A szfinx sakk, a Nagy-Magyarország övcsat, és az oroszlános lámpa hatására terjesszük ki energiamezőnket a kör pereméig. Haladjunk a csontváz trikók, és sárkányos tükrök felé. Tartsuk ki magunkban ezt a képet néhány másodpercig, aztán lazítsunk. Nyissuk ki a szemünket, menjünk a kör keleti pontjához, érintsük meg a lovag páncélját. A jobbkezesek kinyújtott kezük jobb mutatóujjával, a balkezesek a ballal mutassanak rá a zsiráfos tollra, majd mondjuk a következőket: „Minden élet atyja és anyja, vezessetek engem a körben és azon kívül, irányítsátok minden léptemet. Úgy legyen.” Távozzunk megkönnyebbülten.

Személyzet: 2
Fogadtatás: 2
Légkör: 3 – kínos
Kínálat: 7- itt tényleg minden van...        
Mosdó: nem láttuk               
Összbenyomás: 4
Összesen: 50/18