Brókerarcok
szerző: Szántó Sz. Erika
Seth Davis vagyok, és igen én vagyok az ön brókere. Van egy kihagyhatatlan ajánlatom az ön számára...Igen, részvények....

Buzgó, buzgó, buzgó-mondaná erre az élet kifürkészhetetlenségéről a Bokonon, kapzsi, kapzsi, kapzsi- szögezné le ugyanezt a valós életbe született és meglehetősen megedzett honpolgár. Seth Davis ugyanis pénzt akar. Ennek érdekében pedig mindent megtesz. Nemcsak, hogy jól szervezett illegális játékkaszinót tart fenn a lakásában, de egy nap beengedi a J.T. Martin brókerügynökség keselyűit is, innen pedig már csak pár pillanat választja el hősünket a lelkes karakterbeli hasonlóság felfedezéséig (Jé, ezek ugyanolyanok, mint én...), na meg attól is, hogy megszerezze élete első igazán szagos millióját. Brókerarcként.

„Halló, Seth Davis vagyok, és igen én vagyok az ön brókere.”

A történet pedig nagyjából itt ki is fullad. Adott még egy szerelem (feltörekvő és könnyű szexet ígérő néger nő drogos anyával), egy beteges apa-fiú kapcsolat („amikor vérben feküdtem törött karral, még szeretetből felpofozott az apám”) és egy erkölcsi dilemma arról, hogy most van-e pénznek szaga vagy sem, de mindez már csak a sablon forgatókönyv, sablon fordulatainak megszokott medrében zajlik. (Mindenesetre fontos megtanulni, hogy  pénz nem boldogít és nem szabad átverni szegény és családos embereket a saját boldogulásunk érdekében, mert az nagyon, de nagyon csúnya dolog és elvihet az FBI). A film mindezek ellenére azonban kifejezetten élvezhetőre sikerült, nagyrészt a jó szereposztásnak: Giovanni Ribisi, Vin Diesel, Ben Affleck játsszák a főbb szerepeket, és a meglehetősen ügyes rendezésnek köszönhetően (Ben Younger jegyzi a filmet és a forgatókönyvet is).„Itt Seth Davis, az ön brókere. Igen, tudom, most esnek a részvények... de amikor vérben feküdtem törött karral, még szeretetből engem is felpofozott az apám...”

U.i: Telemarketingeseknek kötelező!