Könnyed esti falatozás
szerző: Simon Borbála
Farkaséhes farkasként ólálkodott végig a Hollywoodoo bulváron John, a hetes számú klinika, ötös számú, torkosság osztályának szökevénye.  A kórház többi szárnyában a kevélységet, fösvénységet, bujaságot és irigységet próbálták gyógyítani.

Rég átkeresztelhették volna az épületet ötös számúnak, mivel arra ugyanis rég rájöttek, hogy a haragot és a restséget képtelenség legyőzni. A sok vakcina ellenére is képtelenség, amit pedig Nobel díjas tudósok állítottak elő, nem csak laboratóriumi körülmények között. Hiába, a megszokás erősebb eszköz minden orvosságnál.


 Karmolok, harapok
 
„A farkaséhség és a falánkság járhat mesterségesen előidézett hányással. Általában titokban fogyasztja a nagy mennyiségű ételt a bulimiás beteg végül a bűntudattól az egészet kihányja, esetleg hashajtót is vesz be” – állt a felvételi papírján. Ez jutott eszébe, míg élelem után kutatva baktatott tovább, jobbára egy hegyre fel. Közben elővette mp3 lejátszóját, és fülébe dugaszolta a lelki elemózsiaként is aposztrofált zenét. Nézte a vírusos kijelzőt, ami kusza nevek sorát mutatta: Hhol Árpdá, Ubnár Szbaolcs, Tcsáróiny Glyerge, Riemkbecz Gbr, Nrnisee Kiszrátin. Stbil Odallfekvés (2002); Krmolk, harpok (2004); AZISTENLÁBA (2006), Light(2008), próbálta valahogy sorba rendezni John, zenei humorra és kötetlenségre tekintettel levő kedvenc zenekarának albumait.
 
Egy állat vagyok, kit érdekel a modern kori technika – morfondírozott közben tovább, míg felért a kilátóhoz. Állat lennék, mert vonz az ötös számú bűn minden fizikalitása? A karmolás, őrölés, harapás? Ha az vagyok, hát az leszek, és vonyítani kezdte metamorfózisának kedvelt sorait.
 
Lent a völgyben készül a máglya, oltáron az áldozat
Mindegy, hogy üdvözülsz majd vagy elragad a kárhozat
Szürke csendben alszik a város, néz ezernyi ablak, már csak pislákol a fény
Örök hajnali ködbe zárva, élő bábok kikkel játszik csak az éj.


   Jó reggelt
Aztán csak nevetett, mikor ordas külseje felé közeledett az éjszaka első szerelmespárja, a nap első pásztorórájában. Hangos ölős koncert a Szeparé bisztróban október 20.-án.