Femme fatale
szerző: Simon Borbála
k�p: Arjan de Weger: Femme FataleMinden félelme ellenére ösztönzőleg hatott Etelre Louis izgalma, ami egy idő után rá is át-átragadt.
- Prolongáljuk akkor a partit! – kiáltott fel és a csillogó belű férfit maga után húzva, nem bajlódva a ruhatár kínálta kellemetlenségekkel, csak úgy, egy szál átlátszó szaténruhában, taxiba szálltak, az Ismeretlent választva úti céljukként.
- Vigyen minket az Ismeretlenbe! – irányította nyugat felé a sofőrt Louis, súlyos bankóköteget nyomva annak tátva maradt szájába. – És egy kis intimitást, ha kérhetem. Azzal, ahogy az utasokkal elindult a sárga förmedvény, egy fekete üveg kíséretében a hangulatvilágítás is lassan bekúszott a hátsó ülésre.
Bizsergés fogta el Etelt. Már nem félt vagy érzett undort a duzzadó szervek látványától. Halkan dúdolni kezdett valami buta dalocskát, amíg kezét a férfi vágyainak forrásához csúsztatta: „Én meg lép nélkül élvezek el.” - Akkor hát, hajrá – sóhajtott gondolataiba.

• Private Content •

Üveg tűsarkúját kezében lóbálva szállt ki a kocsiból, miközben az ismeretlen körökben ismert szórakozóhely (cégjegyzékszám 06-98-534271, tulajdonos: Pasnádi Pista, bejegyzés ideje: ismeretlen) fényei vakítóan villogva fonták körbe lágy alakját. A bejárat felé haladva szabad kezével egy arcába hulló szőke tinccsel játszott és arra gondolt, hogy valódi kora szerint – harmincon is túl, de látványban mindössze tizenkilencnek hatott – már másfajta biológiai szükségleteknek kéne eleget tennie. Eszébe jutott Schröeder és az a vermonti kis házikó, ahol együtt tervezték a közös jövőt. A mézeskalács kerítést, a muskátlis ablakot, a három gyereket: Zénón, Zoárd és Zoé, Szolzsenyicint kérve fel keresztapának. „Már ha élne még az öreg.” –viccelődtek ezzel mindig kettecskén, a kandalló esti fényeinél.
Fájdalommal teli boldogság töltötte el, ahogy erre gondolt. A bejárathoz érve megrázta magát és a huszárszerű biztonságira kacsintva mosolyogta a külvilágra: „Akárhogyis, diamonds are a girl’s best friend.”
Belépve gyújtott csak cigarettára (Sunday’s Fantasy, forgalmazó: TTI Kft., gyártó: Pöschl Tabak) majd a pultos fiútól telefont kért, amelyet lustán tárcsázni kezdett.
- ’allo! Itt Etel. Száma: GB 247. Kérek egy takarítóbrigádot a Nonemáme körúthoz. Férfi, pezsgővel, kifordult béllel. Számlateljesítés nyolc napon belül, átutalással. Aha. Mikor és hová? – Szemét lehunyva elismételte a hallottakat, hogy tudatába égesse a kapott információt, majd csendesen és mezítlábasan a táncoló tömegbe vetette magát. (The Velvet Underground feat Nico – Femme fatale)

Az írás a korábban megjelent Hatásmechanizmusok folytatása.

Folytatása következik...