Brooklyntól a Mai Manóig
szerző:
Plecskó Edina


Közel egy éve annak, hogy New York témánk kapcsán a hangzatos New Brooklyn Pubba látogattunk el, s bár tapasztalataink a helyről nem voltak egészen pozitívak, úgy gondoltuk, adunk még egy esélyt a helynek, hogy előnyösebb arcát mutassa felénk.

Kritikánkat a tulajdonos kérdőre vonó, ám valós ellenérveket fel nem sorakoztató levele is nyugtázta, a sansz a jobbításra azonban olyannyira elszállt, hogy a pubnak már csak hűlt helyét találtuk. Így helyette a Pesti Broadway forgatagába vetettük bele magunkat és egy igazán hangulatos presszóba, a Mai Manó Kávézóba tértünk be. A választás ez esetben telitalálat volt: legyen szó a belső tér ízléses kialakításáról, a kávézó nevével játszó kínálatról vagy a kellemes légkörről, a hely minden téren rászolgált az elismerésre.

Személyzet: 8
Fogadtatás: 8
Légkör: 9
Kínálat: 8 - a Mai Manó kávét érdemes megkóstolni
Mosdó: 7
Összbenyomás: 8
Összesen: 60/48
szerző:
Simon Borbála


Hosszú volt azonban az út a célig, nem csak amiatt, hogy egy újabb gyönyörű esős napon kellett keresztül-kasul szelnünk a várost azért, hogy New Yorkban érezhessük magunkat. A New York Café (nem, nem akarunk ezer forint fölött fizetni a kávéért) és a Broadway Bar és Club (ezerhatért meg pláne nem akarunk fogyasztani) is kiesett a pikszisből kávéházi mustránk során. A kezdeti nehézségek után aztán… A Pesti Champs-Élysées-t keresztező Nagymező utcában található Mai Manóba belépve egy németül tudó kutya ugatott meg minket (csakhogy teljes legyen a nemzeti kavalkád). A kávézó tehát kutyabarát – ez nem sok helyről mondható el - ami rögtön pozitív hangulatot kölcsönzött az estének. A hangulatunk aztán exponenciálisan nőtt, mivel a pincérnő kedves, az édes mézes kávé pedig zseniális. Az adagok azért lehetnének nagyobbak.

Személyzet: 9
Fogadtatás: 8
Légkör: 10
Kínálat: 9
Biciklitároló: 7 – van pár oszlop és talán a köztéri szobrokkal is lehet próbálkozni
Összbenyomás: 9
Összesen: 60/52
szerző:
Tóth Tamara


Méret tekintetében azonban nem lehet panasz a csokis marlenkára, aminek láttán meglepetten pislogtam, de ízéről szóljon majd az illetékes. Nekem hiányérzetet inkább az okozott, hogy jegeskávé nem szerepelt a kínálatban, sőt igen kevés dolog szerepelt. Emellett a hely szinte egyetlen hátránya a tér szűkössége, ha a szomszédos asztalhoz leül valaki, akkor bizony már belelóg az auránkba. Ezt tetézte még a német anyanyelvű kutya gazdája, akinek viselkedésére ötlött fel bennem, hogy hozzuk létre Facebookon a „Miért üvöltözik minden külföldi Magyarországon” csoportot, és csatlakozzunk hozzá. Igazából azért tetszett a hely, még ha az írásomból ez nem is derült ki.

Személyzet: 7
Fogadtatás: 8
Légkör: 9
Kínálat: 5
Moosdó: 7
Összbenyomás: 7
Összesen: 60/43
szerző:
Szántó Sz. Erika


A Thália melletti Mai Manóba járni sikk. Az ember óhatatlanul is körbepislog egy-egy színészt kutatva, a művészi atmoszféra adott. De nem csak emiatt népszerű a hely. A felszolgálás kedves, de nem tolakodó, a marlenka éppen megfelelően omlós és két embernek is elég, ráadásul annyira otthonos a kávézó, hogy valóban azt éreztük, nehéz elindulni. Ritka az ilyen hely, érdemes megbecsülni.

Személyzet: 8
Fogadtatás: 8
Légkör: 9
Kínálat: 8
Mosdó: 9
Összbenyomás: 9
Összesen: 60/51