MR2 Akusztik - Arccal a dalnak!
szerző: Szántó Gyula
A Magyar Rádió nyolcas stúdiójában időről-időre koncertet rendeznek, hazai zenekarokkal és akusztikus hangszerekkel. Nagyon érdekes és különleges zenekarokkal lehet találkozni a műsorban.

Aki pedig lemaradna kedden éjszaka az adásról vagy a szombati ismétlésről, vagy csak szeretné újra és újra meghallgatni kedvenceit, a Magyar Rádió jóvoltából interneten is megteheti a Rádió honlapján.

Az előadók hoznak magukkal egy vendégművészt, valamit egy szabadon választott dalt egy másik zenekartól.

kép: mr2.huA műsorban koncertezett, a Csík zenekar, a Ladánybene, Nemjuci, Nyeső Mari, Ferenczi György és a Rackajam, hogy csak néhány személyes kedvencemet említsem. De itt találkoztam először a Hollywoodoo zenéjével, aminek különösen jó hangzása van akusztikus hangszereken. Rengeteg jazz, blues és népzenei zenekar is megfordul a műsorban, amit szintén szívesen hallgatok esténként.
Érdemes szétnézni az archívumban, aki fogékony az igényes kortárs magyar zenére, biztos, hogy talál számára kedves előadót és visszatérő hallgatója lesz a műsornak. Ezen a héten például a Smárton trió ad koncertet, egy újabb név amit felvéshetek a listámra, hiszen a blues, a jazz és a rock különleges keverékét játsszák.

Persze mivel szubjektív véleményemet írom le, előfordulnak olyan előadók, ami "másnak biztos tetszik", és sajnos olyanok is mint a "GM több mint 49" , amire bűn szalagot (vagy sávszélességet) pazarolni, szerencsére ezek vannak kevesebben.

Néha megjelenik egy-egy válogatás adás is, ilyen volt a szülinapi vagy a tavalyi évet záró Best of akusztik. Utoljára március 15-e alkalmából készült válogatás a műsor legjobb folk és világzenei felvételeiből.

Arccal a dalnak! Hazai zenekarok exkluzív, akusztikus koncertjei az MR 8-as stúdiójában. Minden kedden 23.00-tól. Ismétlés szombaton 23.00-tól.