Ádám Ottó 80!- kiállítás a Madáchban
szerző: Szántó Sz. Erika
A Madách Színház fotókiállítással, valamint új honlappal köszönti egykori legendás rendezőjét és igazgatóját, az idén 80. születésnapját ünneplő Ádám Ottót.
fotó: MTI
(MTI) Mint azt Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója elmondta, a teátrum honlapján október végétől elérhető, Ádám Ottó 80! című oldalon harmincöt pályatárs üdvözli a 80 éves mestert. "A megszólaló barátok, kollégák és tanítványok mind belső késztetést éreztek arra, hogy egy-egy személyes hangú visszaemlékezést írjanak Ádám Ottóról" - fogalmazott Szirtes Tamás.

A weblapon az igazgató köszöntője után többek között Almáfotó: www.madachszinhaz.husi Éva, Bálint András, Görgey Gábor, Haumann Péter, Huszti Péter, Marton László, Seregi László és Tolcsvay László sorai olvashatók; a megszólaló pályatársak többsége ma is hiányolja a színházi életből a csaknem húsz éve visszavonult rendezőt. Szirtes Tamás hozzátette, a köszöntőkből a teátrum Tolnay Szalonjában látható Ádám Ottó-fotókiállításon is olvashatók szemelvények, mint ahogy Féner Tamás fotói is megtalálhatók a honlapon. "A fényképek zömmel Ádám Ottó rendezéseit mutatják be, megidézve a Madách Színház nagy prózai korszakát, legendás előadásait, így a kiállítás egyben a magyar színházi életnek egy jelentős időszakát is ábrázolja, nagyon nagy színészegyéniségekkel" - hívta fel a figyelmet az igazgató. Mint Szirtes Tamás megjegyezte, Féner Tamásnak rendkívül ihletett képei vannak, amelyekkel "nemcsak dokumentál egy kort, hanem vissza is adja a fényképezett előadások hangulatát."

A fotókiállítás egy hónapig látható a Madách Színházban.