Amigo, ahol mindenki jampivá lesz
szerző:
Tóth Tamara


A pörgős szoknyámat a rossz idő miatt sajnos otthon kellett hagynom, de a műfaj klasszikusaiból meghallgattam néhányat indulás előtt, hogy a rock&roll életérzésből nekem is jusson valami.

kép:amigo.uw.hu/Kis csapatunk meg is érkezett a Hársfa u. 1. szám alatt üzemelő Amigo klubba, és rögtön a pince felé vettük az irányt. Fent alig volt időm körülnézni, de az biztos, hogy a tulajdonosok minden négyzetcentiméternyi felületet a dekorációnak rendeltek alá. Egymást érik az ereklyék és az emlékek, de a zsúfoltság egyáltalán nem zavaró, inkább meghitt. Érezni lehet azt a megszállott lelkesedést és rajongást, ami nélkül a hely nem is tudna működni. Hétfő este lévén alig volt vendég, így a lelkes pincér azonnal asztalunknál termett. Nem tudom milyen sugallatra, de szinte mindannyian paradicsomlevet ittunk, cappucino mellé különösen finom. Ezt a paradoxont leszámítva elismerem, hogy van valami varázsa ennek a műfajnak, mert a tökéletes hangerejű zenét hallgatva szépen lassan belebújt a lábamba.

Személyzet: 10 – végre egy mosolygós pincér 
Fogadtatás: 8 – közvetlen 
Légkör: 8 – van hatása 
Kínálat: 6 – sok minden, mégis hiányérzetet kelt 
Mosdó: 4 – gyenge pont 
Közérzet, összbenyomás: 10 – menjünk vissza bulizni! 
Összesen: 60/46 

 

szerző:
Kinga


Jampik és jampipik találkozóhelye, igazi Rock Dzsungel. Miután átvágtad magad akép:amigo.uw.hu füstön, a pincében kellemes rockabily hangulatban bulizhatsz. Kétségtelen, a helynek van egy sajátos bája. Ám hibája is, hogy ezzel a fordulattal éljek. Nem számítva azt, hogy a berendezés kissé felújításra szorul, élen a mosdóval bár nagyon édes az a retró lámpaernyő a tükörnél. Nekem szemet szúrt még az amerikai rabszolgatartó déliek zászlaja, mint a dekoráció szerves része. Az elnyomás ezen sokakat megosztó szimbóluma nekem nem Elvishez kötődik, hanem valami negatívabb értelmű „Rebel to the end”-hez. Bár bizonyára túldramatizálom, hiszen a déli különállás zászlaja valószínűleg nem egy déli államban díszeleg ma is. Finom utalás lenne? Vagy tájékozatlanok által kitett hangulatelem? Szerintem nem túl szerencsés, ugyanakkor valóban felejthető. Az viszont kiváló, hogy lehet euróval is fizetni! Ha már USA-nál tartottunk, akkor ez olyan igazi északi vendégszeretetre vall.

Személyzet: 9
Fogadtatás: 7
Légkör: 7 – a déli zászlócskákat nem számítva pazar!
Kínálat:8 – helyi koktélköltemények is vannak
Mosdó: 4
Közérzet, összbenyomás: 9

Összesen: 60/ 45

szerző:
Szántó Sz. Erika


kép:amigo.uw.huAz Amigoban a jampecok a Chevroletben tényleg agyba-főbe nyomhatják a dudát. A hely ugyanis legalább olyan stramm, mint Johhny Weissmüller. Elvis, Fenyő Miklós, Marilyn Monroe képek és gitáros óra a falon. A billiárd asztalok gyönyörű rendben sorakoznak a pincében, a rock and roll muzsika pedig szinte bekúszik az ember bőre alá: a zene végre nem valami háttérzaj, hanem minden ízében hangulatfokozó elem. Az Amigo kötelező ujjgyakorlat minden fanatikusnak és újdonsült, tudatára ébredt Made in Hungária rajongónak. Elő a koktélzongorát, és táncoljunk egy kis sandacsacsát. A visszatérés garantált.

Személyzet: 10- nagyon kedvesek
Fogadtatás: 9- elsőre észrevettek!
Légkör: 10 – pazar
Kínálat: 8 – lehetnének szendvicsek is
Mosdó: 7- láttam már rosszabbat is
Közérzet, összbenyomás: 10

Összesen: 60/ 54 Éljen a népakarat, bevadul a béke-barakk

 

szerző:
Plecskó Edina


A tulajdonosok szavával élve, nem is léphet autentikusabb „Jampi kocsmába” az,kép:amigo.uw.hu aki rock and roll életérzéssel szeretné estéit megfűszerezni. Az ereklyékkel, fotókkal, hangszerekkel, lemezekkel és poszterekkel zsúfolásig megtelt háromszintes szórakozóhely gyűjteményének gazdagsága révén szinte már múzeumi minősítést is kaphatna, a fentebb leírtakon kívül a kollekció a Hungáriával, Dolly Partonnal és a Cadillaccel egészül ki. A stílusosan régi rádiókból sugárzott oldies zene pedig garantálja a pörgős hangulatot, amit a biliárd, csocsó, vagy a jukebox jelenléte csak fokozni tud. S ha ez mindez nem lenne elég, a rockabilly szerelmesei szombatonként élő zenének is örvendhetnek.

Személyzet: 9megérdemlik a borravalót
Fogadtatás: 8 – megnyerő
Légkör: 10 – kitűnő
Kínálat: 7 – főleg koktélimádóknak
Mosdó: 4 – hagy maga után kívánnivalót
Közérzet, összbenyomás: 8 - „Keep on rockin’ ”

Összesen: 60/46