Jekyll és Hyde
szerző:
Szántó Sz. Erika


Gondoltam a Jekyll és Hyde csak jobb lehet a Sherlock Holmes pubnál. Tévedtem: Sokkal nyomasztóbb annál.

fotó:www.port.huA két történetet nemcsak az köti össze, hogy Robert Louis Stevenson és Conan Doyle is a kokain hatása alatt írta meg remekművét, de az is, hogy Budapesten mindkét regény alapján falrarajzolós tematikus pubot nyitottak. És itt a kísérteties hasonlóság nem ért véget: mindkét hely ugyanolyan elhanyagolt és lepukkant, és gondolom valamiféle égi sugallatra, -mannát szórva le elénk- ugyanazok a zenék is szólnak. Megérkezésünkkor épp a Neunundneunzig Luftballons ment, mely így kellően megalapozta a hangulatot. Vicsoroghatott már a Frankeinstein a falról és keverhetett bőszen főzetet Dr. Jekyll, a nyolcvanas évek mindent vitt.

Személyzet: 7
Fogadtatás: 7
Légkör: 4
Kínálat: 7
Mosdó: 2
Összbenyomás: 4
Összesen: 60 / 31- Hast Du etwas Zeit für mich, Dann singe ich ein Lied für Dich…


szerző:
Tóth Tamara


Először elsétáltunk a hely mellett, észre sem vettük. Amikor előtte álltunk, én mégfotó:www.port.hu akkor sem láttam, hogy ez tényleg a Jekyll és Hyde lenne. Eldugott ajtó a falban, kísérteties, meredek lépcső lefelé. Ha a nyomasztó hangulat megteremtése valódi, átgondolt koncepcióból eredne, akkor csillagos ötös a helynek, de sajnos erről szó sincs, az elhanyagoltság és a nemtörődömség uralkodik. Állott levegő, ki tudja hány napos ételszaggal keveredve. A három, viszonylag nagy helyiség üres, a leülés mégsem egyszerű, a kiszemelt asztalnál vallatólámpából eredő vakító fény. Így csak nagy sokára vesszük észre a tudós Jekyll életére utaló nyomokat, a könyveket, a földgömböt és a szülinapi buliból ottmaradt konfettit. Sajnálatos, hogy egy remek történet és a rendelkezésre álló, jó tulajdonságokkal rendelkező ingatlan így elsikkad a belvárosban.

Személyzet: 8 – igazán nem rajtuk múlt
Fogadtatás: 8 – örültek nekünk
Légkör: 2
Kínálat: 5 – ár-érték arány, mint Makó és Jeruzsálem
Mosdó: 3 – volt már rosszabb is
Összbenyomás: 4
Összesen: 60/30

szerző:
Plecskó Edina


fotó:www.port.huAz irodalomban csak a horror mérföldkövének nevezett Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete c. novellájának alapját felhasználni egy belvárosi szórakozóhely kialakításához ötletes vállalkozás – a történet kedvelőinek bizonyosan –, minek után a kivitelezés és jelen esetben a falakon kreatívan kivitelezett design is számos lehetőséget rejt magában. Annyi bizonyos, hogy a történet film, vagy musical thriller – adaptációjával paralel talán túlzottan is visszakapjuk az ott uralkodó nyomasztó és olykor félelmetes légkört, miként baljóslatú elemek – a WC-ben ránk váró késelő gyilkos festménye, vagy az alagsori hely jellegéből adódó mindent beborító félhomály, hideg, és a grafika keltette kétes érzelmek – sorával találkozhatunk a Jekyll és Hyde-ban. Ám ha mindezek ellenére éhségünket szeretnénk csillapítani, többféle étel különböző variációit, a hely öntudatosságát dicsérendő egyúttal minden fogás Jekyll és Hyde típusát kóstolhatjuk meg.

Személyzet: 7
Fogadtatás: 7
Légkör: 3
Kínálat: 7
Mosdó: 2
Összbenyomás: 5
Összesen: 60/31 Kár, hogy az ötletesség így elsikkadhat egy minőségi kivitelezés hiányában.