Picasso Point – „Everything you can imagine is real”
szerző:
Plecskó Edina


A Hajós utca 31. szám alá betérve nevével ellentétben nem képzőművészeti törzshellyel, sokkal inkább egy színes, sok nemzetközi arcot vonzó blues és jazz clubbal találkozhatunk.

A falakon található rajztáblák – meglehetősen amatőr jellegük ellenére – mindenképpen nyitás a művészi vénával rendelkezők felé, a meginduló „alkotói folyamatoknak” pedig a falakon hemzsegő Picasso-idézetek adhatnak inspirációt. Hitelességre való törekvésben tehát nincs hiány, miként a programok mind szélesebb körben való kivitelezésében sem: a tánctérrel is bíró szórakozóhely minden hétvégén nosztalgia diszkóval csábít, ahogyan a csütörtöki napokat is egy stílusnak, a klasszikus rocknak szentelik. Ám ha pusztán egy kávé melletti könnyed, kényelmes beszélgetésre vágyunk, a Picasso Point akkor is egy megfelelő találkozó pont.

Személyzet: 8
Fogadtatás: 7
Légkör: 7 az erőteljes füstölőégetés mindenképpen meghatározta
Kínálat: 8 érdemes éhesen érkezni
Mosdó: 6
Összbenyomás: 7- szívesen visszatérnék egy művészeket vendégül látó beszélgető estre
Összesen: 60/43

szerző:
Kinga


A Picasso Point évek óta mit sem változott, és ugyanakkor nem mindig volt ilyen. A falakra például nem lehetett anno ily szabadon "grafománkodni", elhagyott füstölővel sem találkoztam mind ez idáig, a hátsó traktus robusztus bőrfoteljei helyett pedig pár éve még ugyanolyan asztalok álltak, mint a többi. Ám a változatos programok (karaoke van még?), a péntek-szombat nyitva tartó tánctér, az árak színvonala; a készséges, olykor udvariasan vak és süket pincérek (értsd: nem háborgatják a vendég magánszféráját), jóformán változatlanok. Búzasör szintúgy kapható volt mindig, bár most már "csupán" barna változatban. Ezzel még inkább kuriózummá avatva e nedűt, mellyel egyébként sem lehet csak jobb helyeken összefutni. Összefoglalva: még mindig érdemes visszatérni. Sőt, a honlapjukra is érdemes elnézni, híven hozzák a picassói hangulatot.

Személyzet: 9
Fogadtatás: 7
Légkör: 8
Kínálat: 9
Mosdó: 7 -szűkös, de kulturált
Összbenyomás: 8
Összesen: 60/ 48

szerző:
Szántó Sz. Erika


A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot. Talán ez is lehetne a Picasso Point vezérelve. Talán po(i)nt azért, mert én nem jöttem rá, valójában mi is lenne. A blues kocsma egyébként roppant kellemes hely, kivetni valót maximum az ételben találnék, hiszen a kicsinyke étlapról nem minden rendelhető meg. (Főként az ehető dolgok hiányoztak, mint a hagymaleves, vagy a chips salsával, de sebaj.) Inni, bút felejteni, kikapcsolódni viszont jó hely, kifejezetten jó.

Személyzet: 7
Fogadtatás: 8
Légkör: 8
Kínálat: 3
Mosdó: 8
Összbenyomás: 7
Összesen: 60/41 Semmi, de semmi köze nincs Picassohoz.