Biarritz kávéház
szerző:
Szántó Sz. Erika


Háború előtti kávézó Budapesten. Tüchtig pincér, hozzá illedelmes kiszolgálás. Friss, ropogós újságok az asztalon, tágas terek, jófajta feszültséggel teli levegő.
  
forrás:www.diningguide.hu Nekem. De nem a Biarritz tulajdonosainak. A parlament melletti kis kávézó bár az előzőeket ígéri, mégis leginkább a háború alatti időket juttatja eszembe. Hozzáteszem sajnos. Az asztalok annyira közel vannak egymáshoz, hogy szinte nem kapunk levegőt, a felszolgáló pedig a szó szoros értelmében dilettáns. Miután kikönyörögtem az itallapot, egyre jobban az ár-érték arányon gondolkozom. Ásványvíz 510 Ft, jeges kávé 1050… 

Személyzet: 6 – a valószínűleg protekcióval itt dolgozó pincér fiún kívül, rendben volt 
Fogadtatás: 5 -minősít a fogadtatás:” ugye csak kávé lesz?”
Légkör: 6
Kínálat: 6 
Mosdó: 5 – szűk mosdó, nagy szúnyog
Közérzet, összbenyomás: 6
Összesen 60/34


szerző:
Plecskó Edina


www.diningguide.hu Hangulati elemek fokozásában tényleg lenne mit pótolniuk az étterem vezetőinek, miként a már jelzett berendezési tárgyak és díszítő elemek meglehetősen szerényen képviselték a Biarritz szellemiségét. Ehhez járult hozzá a zenei háttérszolgáltatás nélkülözése is – amely túlzott elvárásnak nem nevezhető tény az atmoszféra süppedéséhez segített hozzá. Így hangulatos dalok és a pincérfiú udvariasságának híján fogyasztottuk el italainkat, a magát a gasztronómia és a színvonal találkozásának aposztrofáló étteremben, ahol ugyan friss vágott virág és jó idő esetén kellemes szabadtéri üldögélés fogadhat, de az előzőek fényében ez csekély vigasz.
 
Személyzet: 6 – illemkódexről nem hallott pincérfiú
Fogadtatás: 5
Légkör: 5 – a képviselt szellemiséget nem érzékeltették
Kínálat: 6 – inkább ételek terén erős, tehetős fogyasztókra specializálódott
Mosdó: 5
Közérzet, összbenyomás: 5
Összesen 60/32
 


szerző:
Jakab Judit


www.royalmatch.huPersze, ha kicsit jobban megnézzük, milyen környéken található a kávézó, akkor ezek a csillagászati árak nem is olyan meglepőek. A Kossuth téren vagyunk, az Országház tőszomszédságában, számos minisztérium közelségében. Nyilván nem a kispénzű egyetemisták alkotják a vendégkört, hanem honanyáink és honatyáink, akik megengedhetik maguknak, hogy 510 forintot fizessenek egy narancsléért. Ha az árak okozta kellemetlen meglepetésen túllépve körülnézünk, akkor sem számíthatunk sok jóra. A beharangozott békebeli hangulatot mindössze a ma már majd’ minden kávézóban megtalálható, hagyományos, lapozást segítő újságtartó keretek idézik, illetve néhány, a háború előtti Biarritz városát ábrázoló fekete-fehér fénykép.

Személyzet: 7 – teljesen korrekt, a pincérlány kedvessége ellensúlyozta a pincérfiú hozzá nem értését  
Fogadtatás: 6 – nem volt túláradó, de legalább arrébb tolták a szűken elhelyezett asztalokat, hogy odaférjen még egy szék
Légkör: 5 – semmi extra, a beharangozó alapján többet vártam
Kínálat: 5 – nem volt forrócsoki, se tejeskávé  
Mosdó: –  ehhez nem tudok hozzászólni
Közérzet, összbenyomás: 6
Összesen 60/29 (de a mosdót nem pontoztam, így 50/29)