Extremely Hungary New Yorkban

Kortárs magyar formatervezők mutatják be alkotásaikat New Yorkban a divatvilág egyik legrangosabb eseményén, a New York Design Weeken.
 

(MTI) - A május 16-19-ig tartó kiállításon az amerikai közönség tizenhét fiatal magyar formatervező és dizájnercsoport alkotását láthatja. A Soft is the New Cool című tárlatnak, amely része az egész éves, rangos New York-i és washingtoni helyszíneken zajló magyar kulturális évadnak, az Extremely Hungarynek, az évadot szervező New York-i Magyar Kulturális Intézet ad otthont. A kreatív kiállítással egybekötött vásár - amelynek a WAMP budapesti iparművészeti kollektíva és Corinne Erni a kurátora - a kortárs magyar formatervezés színe-javát mutatja be. Corinne Erni szerint a magyar dizájnerek a világ bármely táján versenyképesek, munkájukban vegyítik a modern technikát a jól ismert magyar kézműves tradíciókkal. Az eseményt - amely a New York Design Week részeként bekerült a Soho Design Week hivatalos programjába - az egyik legnagyobb presztízsű dizájn kiadvány, az I.D. Magazin is támogatja.
 
A New Yorkban megtekinthető alkotások mindegyike "soft"; újrafogalmazza a Haber Szilvia keramikus munkájalágyság témáját. A tehetséges magyar formatervezők és műhelyek animációkon, bútorokon, ékszereken, textilmunkákon és installációkon keresztül azt érzékeltetik, mit jelent a lágyság és az érzékiség az ő olvasatukban. A résztvevők között szerepel az Artista stúdió, az Aquanauta divattervező csoport, a Geppetto belsőépítészeti tervező csoport, továbbá Gera Noémi ékszertervező és Haber Szilvia kerámia- és porcelántervező, aki ezúttal lámpatervezőként mutatkozik be. Ugyancsak láthatók Hegedűs Andrea textiltervező művész és Kauker Szilvia tájkép-, üveg- és terméktervező, valamint Vágó Réka cipőtervező alkotásai. Kiss Bence Ádám egyedi alkotásával, a hőt fénnyé alakító BUG-gal szerepel.