DaVinci Cafe
szerző:
Plecskó Edina


A reneszánsz polihisztor nevét viselő kávézó és koktélbár nem más titoknak, mint a koktélozási kultúra rejtelmes világának a kiváló őrzője, névadójához méltóan mindehhez egy rendkívül autentikus légkört szolgáltatva.

kép:www.davincicafe.huA szórakozóhely Mona Lisa mosolyával hívogat, de a szerencsésen kivitelezett belső tér sem szűkölködik a Leonardo ihlette elemekből, ahogyan az Utolsó vacsora vagy az Angyali üdvözlet és az enteriőrhöz jól passzoló elegáns csillárok is részét képezik a díszítésnek. Ám mindennek megcsodálásához érdemes nem nyitási időben érkezni, ahogy számunkra is gondot okozott a „korai” bejutás, így egy kisebb kitérő után tértünk ismét vissza az aztán pozitív csalódást okozó helyre. Az itallap nyújtotta széles választék nem kis fejtörést okozott a választáskor, ezt enyhítendő azonban a felszolgáló akcióval és pazar koktéltippek ajánlásával lepett meg minket, amely javaslatok nem csak nevükben, de ízükben is igazi élményt nyújtottak.

Személyzet: 9 – egy fő, de megnyerő
Fogadtatás: 7 – másodjára megvolt
Légkör: 8 – könnyed zene, kellemes tér
Kínálat: 9 – több mint 100 féle koktél
Mosdó: 8
Összbenyomás: 8 – koktélkedvelők számára igazi paradicsom
Összesen: 60/49             

szerző:
Kinga


A DaVinci Café olyan hely, ahol nagy kényelmes fotelekben és kanapékon lehet kép:www.davincicafe.huterpeszkedni. Ahová el tudok képzelni egy 20-30 fős zártkörű partit, mikor a teljes tér a társaságé. Ahol a pincér szolidan háttérbehúzódik, de mindig ugrásra kész. Ahol végre nem csak a szokásos koktélokat lehet kapni, így az embernek kitárul a szeme előtt a világ. A belső világítás stílusosan, jól van megoldva, még azt is feledteti az emberrel, hogy tulajdonképpen pince szinten van. (Kivéve persze, mikor lecsap a biztosíték, de még akkor sem egy artkatakomba feel). Itt Leonardo-t nem csak a név, és pár festmény-reprodukció idézi, hanem a reneszánszhoz illő arany képkeretek és két rejtélyes ereklyetartó is. Ki tudja mi lehet benne? Leonardo szíve, lelke? 

Személyzet: 10 - segítőkész, nem akarja leitatni a hölgy vendégeket.
Fogadtatás: 6
Légkör: 9 
Kínálat: 8 - el lehet benne veszni (7-9-ig koktél kedvezmény!!!) 
Mosdó: 7 - kultúrált 
Összbenyomás: 8 
Összesen: 60/ 48 - Visszatérni ajánlott!