Top lesz?
szerző:
Szántó Sz. Erika


A szél egy szalmagócot gurít éppen arrébb az álmos, poros Maine állambeli névtelen kis városkában. Tople_s káv_zó- villog az ütött-kopott neon.  

Bent az NBC, CBS, a Fox és a CW operatőrei hol egy rózsaszín, egészen szabályos köralakú  mellbimbóra, hol egy kidolgozatlan férfi bicepszre svenkelnek. Zavartan ülünk le, de hamar palástoljuk: amikor odajön hozzánk egy ötvenes, az élet súlyosságától kissé megereszkedett mellű pincérnő, már akkurátusan végigpásztázzuk a testét. "Ha csak egy sima kávézót nyitottam volna, egy héten belül munkanélküli lennék"- halljuk a tulajdonos egy mondatfoszlányát, melyet a mineral water-es üvegek szimfóniává alakuló csörömpölése nyomban feledésbe is merít…

Személyzet: 6   
Fogadtatás: 6   
Légkör: 7- prüdériának nincs helye    
Kínálat: 8   
Mosdó: 7   
Összbenyomás: 7- nem lesz törzshely   
Összesen: 60/41 Ide biztos nem lehet alulöltözni.
szerző:
Tóth Tamara


Az ásványvizet most inkább kihagyom, hiszen egy ilyen helyen inni is kell valamit. Rendelek egy screwdrivert, és kérem, hogy a pult melletti, félig már leszakadt plakáton hirdetett nedűből készüljön. A második kört már egy fessebb, gyanúsan indiános külsejű férfi hozza, és örvendezünk, amiért nem csak hölgyeket alkalmaz a hely vezetősége. Aztán nem ússzuk meg, és felcsendül a himnusz is, a női mosdóban pedig a szappantartóra ragasztott lelkesen mosolygó Obama kép hirdeti az ország északi részének politikai hovatartozását.

Személyzet: 7   
Fogadtatás: 7   
Légkör: 5    
Kínálat: 8   
Mosdó: 5   
Összbenyomás: 7 
Összesen: 60/39 
szerző:
Kinga


Az ég megremeg a tikkadt forróságban, s már-már irigylem a félmeztelen pincéreket. Furcsa, nem jellemző ez az időjárás a világítótornyok államára. Lépten-nyomon ezt szajkózza a média is. Globális felmelegedés... Miközben legurítom a finom tequila 1800-at - mondván úgyis olyan Mexikót idéző hőség van - azon töprengek miféle bátorság, önelfogadás kell ahhoz, hogy valaki itt dolgozzon. Vagy elég a lázadás, a deviancia? Alighogy végiggondolom, egy flegma pincérnő mellbimbó pearcingje kúszik a képbe, épp a szőrmók tetovált csapossal cseveg. Már biztos, hogy enni nem rendelek Vajh' a vendégek mikor fogják átvenni a helyi folklórt? A pult fölött "Show your tits for free cocktails!" (Villantsd a mellbimbód ingyen koktélokért!) felirat buzdít erre. Ásványvízzel öblítem megdöbbenésem.

Személyzet: 6
Fogadtatás: 5
Légkör: 7 - feel free
Kínálat: 8
Mosdó: 5
Összbenyomás: 6
Összesen: 60/ 37 - Aki félakt krokit akar rajzolni jöjjön!!!
szerző:
Plecskó Edina


"Tudom, mi kell az embereknek. Az emberek szeretik a meztelenséget, a kávé pedig jövedelmező” – nyilatkozott így a topless kávézó tulajdonosa, amely állítás második részével igazi kávérajongóként teljesen egyetértek, ám ugyanilyen lelkesedésről fél pucér és a kiválasztásnál erős kritériumoknak megfelelni nem kényszerülő pincérek esetén már nem beszélhetek. Mint ahogy a nevezett állam önkormányzatához is számos panasz érkezett a pőreség okán, ugyanakkor az első hetek tömeges érdeklődése és a már kialakult törzsvendégkör igazolta a kávézó létjogosultságát. Hasonló hitelesítéssel mi azonban nem szolgálhatunk, ahogyan a fentebb leírt jellemzések fiktív voltát is el kell árulnunk: földrajzi akadályokba ütközvén ugyanis nem állt módunkban a Maine állambéli kávézót felkeresni, ám egy ilyen kaliberű hely esszenciáját a fantáziavilág szárnyán bemutatva mégis megpróbáltunk olvasóink kedvére tenni.