Dupla
szerző:
Tóth Tamara


A Dupla megfelelő  hely a normális és a normától eltérő  embereknek egyaránt. Akárhová  is tartozol, a felkapott romkocsmák sokaságából ez a hely nem lóg ki, nem túl alternatív, inkább bájosan átlagos.  
 
naprolnapra.huA nyár közepén igencsak kihalt Dupla belső kialakításának tekintetében meglepő párhuzam vonható éppen a múlt héten tárgyalt Spájz nevezetű kocsmával. Csak jelen esetben az egységességre törekvés inkább túlzásba csapott át, de valahogy még ez is tetszik. Ami viszont égbekiáltó, hogy az enyhülés és felébredés reményében rendelt jegeskávém langyosra sikeredett, árva kis vaníliafagyi gombócom pedig perceken belül megsemmisült.
 
Személyzet: 2 – flegma 
Fogadtatás: 6  
Légkör: 7  
Kínálat: 6 
Mosdó: 8 – az egyik legérdekesebb helyiség 
Közérzet, összbenyomás: 7 
Összesen: 60/36 
szerző:
Plecskó Edina


A Dupla nem pusztán egy kisvendéglő: társintézménye a vele pincehelyiséggel naprolnapra.hu     összekötött - és a korábban már szemügyre vett - Szimpla kávézónak, amellyel nem csak elnevezésben áll rokon kapcsolatban, a két szórakozóhely belső kialakítása is erősen egymásra hajaz. Régies fabútorok, a falakon retró hangulatot idéző falvédők és a galéria plafonján hemzsegő XX. századi hírújságok címlapjai teremtenek különös aurát a helynek, míg az ehhez aláfestésül szolgáló új stílusú zenék kicsit szokatlanul hatnak. Mindazonáltal kellemes itt az időt múlatni, akár az emeleten Szimpla képeskönyvet lapozgatva, akár a föld alatti vagy a szellős kültéri asztaloknál.
 
Személyzet: 5 
Fogadtatás: 6 
Légkör: 7 
Kínálat: 6 – a hasonló típusú helyiségekkel megegyező 
Mosdó: 7 
Közérzet, összbenyomás: 6 – hangulatos, nyugodt esték ideális helyszíne 
Összesen: 60/37 
 
szerző:
Kinga


naprolnapra.huTudathasadás, dupla-tudat, szimpla képlet. Miként szimpla életünk széthasadásához is bizonyosan van egy átjáró a dupla világba, akként van összekötve e két szórakozóhely is. Ez a pince-köldökzsinór egyébként izgalmas lehetőségeket rejt magában, filmben jól lehetne hasznosítani. Ám a spájz mellett azért annyit megemlítenék, hogy ott jóval tudatosabb, egységesebb a kép. Itt, a duplában kicsit szét vagyunk esve látványilag is. Sajnos, a falra krétával rótt itallapon igazán finom borokat nem leltem, sőt búzasörből is csak egy általam kevésbé kedvelt fajta kapható. Így maradtam én is a langyos-jeges kávénál. 
 
Személyzet: 4
Fogadtatás: 5
Légkör: 7
Kínálat: 3
Mosdó: 6
Összbenyomás: 6
Összesen:60/ 31