Tranzit - irány a tudatalatti
szerző:
Kinga


kép: neonomad.huAz álom utazás tudatalattink világába. Mikor alszunk nem csak egyetlen álmot élünk meg, persze az már más kérdés, hogy mennyire emlékszünk ébredéskor. Az alvás ennélfogva felfogható úgy is, mintha több kis sétát tennénk, s az utak közötti szünetekben hova máshova mennénk, mint egy képzeletbeli buszpályaudvarra, ahonnan aztán valamelyik járatra felszállva továbbmehetünk következő álmunk felé. Egy hasonló köztes teret keresve, hol az átjárót találjuk az álmokhoz, a Tranzit kávézónál kötöttünk ki. Régen pályaudvar, mára az álmodozások függőágyas színtere.

Személyzet: 6 
Fogadtatás:  6 
Légkör: 9 
Kínálat: 8 - répatorta van! 
Mosdó: 8 
Összbenyomás: 8  
Összesen:60/ 45
szerző:
Plecskó Edina


A Tranzit Art Café amellett, hogy álmodozásainkhoz biztosít kiváló terepet, a static.est.hukultúra és ember találkozóhelye is egyben: Tranzit kertmozijával – ahol szerdától péntekig igényesen összeválogatott filmeket vetítenek –, Csend discojával, vagy éppen aktuális kiállításával, a Pillanatképek Európa nagyvárosaiból című tárlatával szolgálja a gasztronómiai élmények mellett kultúrára is éhező vendégeit. Azonban, ha pusztán a Tranzit kávézó-voltát vesszük igénybe, akkor sem csalódunk a kellő italválasztékot nyújtó helyben, ahol a belső mozaikfal árnyékában, vagy a kültéri, dicséretesen zöldövezettel körülvett részen élvezhetjük a babzsákok, függőágyak és kanapék kényelmét.

Személyzet: 6 
Fogadtatás: 5 
Légkör: 8 
Kínálat: 8 
Mosdó:8 
Összbenyomás: 7 
Összesen:60/42 
szerző:
Szántó Sz. Erika


wade.huA honlap amilyen reményeket keltően jó, a hely annál inkább süpped bele az unalomba.  Valahogy úgy, "amikor  (az ember) egy unott, régi csókon lép át". Unalmas emberek, unott arccal veszik fel a rendelést. A kínálat jó lenne, a magát harmadosztályúnak tituláló Tranzit, viszont nem a helyi underground pénztárcájára szabta az árait. A kis szelet répatorta sajtkrémmel, nemcsak hogy közel 600 forintot kóstál, de ezért az összegért nemhogy egy izmos olasz, de még egy acélos arcélű svéd sem jön elő. Phi, én maradok a Gerbaudnál...

Személyzet: 4- Nem tetszett neki a borravaló
Fogadtatás: 4
Légkör: 6
Kínálat: 7
Mosdó: 6
Összbenyomás: 6  Akkor kérek azonnal egy szép nagy répatortát- mondá a Nyúl

Összesen:60/ 33