Kémek a Sasfészekben
szerző:
Szántó Sz. Erika


Már a második pillanatban kiderült számunkra, hogy a 18. kerületi Sasfészek étterem nem más, mint az Aloe Verás MLM beszervező „purdéja”. Így megy ez.
 
A első pillanat: leginkább a döbbeneté. Lerobbant kis étterem. Nem túl kedves szempárok szegeződnek ránk, de nem törődünk vele. Piros kockás abroszok, itt-ott egy mímelt zászló: amerikai, olasz, szaud-aráb. A második pillanat: a fent említett felismerés. Négy-öt Foreveres beszervező issza a kávéját.
A harmadik pillanat:
-Mit hozhatok?- érdeklődik a pincérnő.
-Leginkább egy étlapot- válaszoljuk elszeparált, kedves magányunkban, mi.
Negyedik pillanat: cézár salátát kértem végül pirítóssal, de ez utóbbi valószínűleg az idő kusza hálójában ragadhatott, mert sohasem érkezett meg.
 
Személyzet: 4- kedves, de feledékeny
Fogadtatás: 2
Légkör: 3
Kínálat: 4
Mosdó: 5- nagyon más, mint az „étterem”
Közérzet, összbenyomás: 3
Összesen: 60/21 Így megy ez.
szerző:
Plecskó Edina


Szürreális pillanatok sora, a vendégkör meglehetősen magának való volta, díszítés gyanánt pedig kukoricacsuhé és fokhagymakoszorú elegye lengi be a külvárosi gyártelepen fellelhető Sasfészek területét. A helyet, ahol a kifüggesztett étlapot nem szabad készpénznek vennünk, s ahol az sem meglepő, ha a kirendelt kávéhoz még csak egy poháralátét sem dukál. Mindenesetre az éppen használatos menüsoron azért látszik az igyekezet, a különféle nemzetek konyháját az étterem gasztronómiai palettájára csempésző személyzet ételek terén megpróbált kitenni magáért, ám fontosabb lenne ezt a szemléletet a humánerőben is megcsillogtatni.

Személyzet: 4
Fogadtatás: 3
Légkör: 3
Kínálat: 5
Mosdó: 6
Közérzet, összbenyomás: 4
Összesen: 60/25
 
szerző:
Kinga


Kinga hívja Sasfészket! Sasfészek jelentkezz... De hiába. A késve csatlakozók mindenféle üdvözlésből kimaradnak. Lehet azért, mert nem épültem be hozzá kellően abba a bizonyos egészségmegőrző rendszerbe, vagy rosszul tudom a jelszót, esetleg elfelejtettem a rejtett kézfogást. Étlapot így csak távolról szemléltem, és kénytelen voltam a históriákra hagyatkozni. A pincér meg sem kérdezte: "Óhajtok-e valamit tán?" Bár igaz, nem is erőltettem a dolgot. A személyzet bizonyára többet tud az Aloe termékek csodáiról, mint a vendéglátóipar etikettjéről. Sasfészek jelentkezz...

Személyzet: 3 - Oda se néz és elviszi a félig tele poharad...
Fogadtatás: 0 - nem volt ilyen.
Légkör: 3 - vidéki báj keveredve egy kis szabadkőműves belső klub hangulatával
Kínálat: 4
Mosdó: 6 - modern
Közérzet, összbenyomás: 2
Összesen: 60/ 18