Becketts
szerző:
Kinga


Drága Olvasóm, ha Írhonból hazatérvén nosztalgiázni támadna kedved vagy vonz még a Kilkenny, a Guinnes, és az utánozhatatlan Cider, akkor Budapest tartogat számodra egy-két helyet.

Rangsor nélküli sorrendiségben ír hangulat fogad a Kelta, az Irish Cat és a Samuel Barclay Beckett után szabadon elnevezett Beckett's-ben. Ez utóbbit néztük meg most egészen közelről. Nem éppen túldesignolt honlap csalogat ide, melyen azt ígérik ez a hely: Budapest's only authentic Irish Bar (Budapest egyetlen autentikus ír kocsmája). Nos, ez nem túl szép tőlük, bár valószínűleg tényleg ez a legrégebbi mind közül de... felülemelkedve ezen lépjünk be. A tér hatalmas, adja magát, hogy szervezzünk ide valami nagy hepajt, ám ezt hamar újragondolja az ember, amint a kiszolgálásra kerül sor. Mit írok én: hamar? Amint? Őszintén szólva lepörgött egypár beszédtéma mire italhoz jutottunk vagy a választásunkat tudakolták.
 
Személyzet: 3 
Fogadtatás: 2 - volt időnk alaposan körbejárni a helyen minden szó nélkül 
Légkör: 7 - híres íres a falakon a plakátok főként... 
Kínálat: 6 - nem túl bő, étkek terén pláne
Mosdó: 9 - az egészből ez a legjobb "Ladies" & "Genim" ... bár kéztörlő  nem volt. 
Közérzet, összbenyomás: 5 - Vajh' mennyire fülelt a szomszéd asztal társasága? 
Összesen: 60/ 32 
 
szerző:
Balogh Eszter


Aznap mintha megtudta volna a Teremtő, hogy ír kocsmába igyekszünk, konokul szemerkélő esőt bocsájtott Budapestre, úgyhogy mint Pavlov kutyája vágytam valami angolszászra, micsoda szerencse, hogy éppen egy igazi ír pubban beszéltünk meg randevút. A cider reményétől már csordult össze a nyálam, végre megérkezünk, kellemes félhomály, faburkolat, de... a hely kong az ürességtől... Ez egy (torkos!) csütörtök este több mint gyanús. Na mindegy, jön az étlap, a felszolgáló tempója mediterrán, stílusa csehszlovák, az italok ára nyugat-európai. Tudom, tudom, én meg pont úgy panaszkodok, mint egy igazi magyar... hogy valami jót is mondjak: örülök, hogy lehet Budapesten habzó almabort kapni. De legközelebb maradok a kedvenc Jókai téri kocsmámnál. Nem only, csak melldöngetés nélkül authentic, mindig nyüzsög, mint egy irish pub. Ez Beckett-éknél nem jött össze. Elnézést... én annyira szerettem volna jót írni.
 
Személyzet: 3  - nincs ott, mikor ott kéne, ott van, mikor nem kéne 
Fogadtatás: 2 - ha önkiszolgáló étterem lenne, 10-est adtam volna 
Légkör: 6 
Kínálat: 9 - az egzotikumokért 
Mosdó: 9 
Közérzet, összbenyomás: 6 
Összesen: 60/35