A Duna parton
szerző:
Szántó Sz. Erika


Ahogy a pontos meteorológia előrejelzés mondja: előbb-utóbb tavasz  lesz, ezért mint jó budapestiek, felkerekedtünk megkeresni a „legtavaszibb” helyet.

Odakint már tavaszi ruhába öltözködnek a cseresznyefák. Az pedig biztosan prognosztizálható, hogy hamarosan a dinnyehéj is úszik valahol. Talán ennek köszönhetően, a Margitsziget, Tabán, Dunapart hármasából végül a Lánchíd lábánál kötöttünk ki. Alap-, persze, néztünk is össze zavarodottan, sör, chips, pezsgő a kezünkben… Közben pedig alig hallva sorsunkba merülten, fecsegett a felszín és hallgatott a mély. 

Személyzet: 10- ha boltos nénit is beleszámítjuk 
Fogadtatás: 10- csudás panoráma 
Légkör:  9 – tavaszias, enyhe légáramlattal 
Kínálat: 5 – tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk! 
Mosdó: 3- önkiszolgáló 
Közérzet, összbenyomás: 8 

Összesen: 60/45  
szerző:
Tóth Tamara


Hogyan is választhattuk volna a Margitszigetet, hiszen az odavezető út látványa minden tavaszi lelkesedésünket lehangolta volna. Persze épül-szépül városunk, ami ellen rossz szót nem ejthetünk, viszont akkor hova menjünk? A Tabán ilyenkor még téli álmának végére jár. Ott a majális lesz majd a virágzás ideje, illetve az Aquincumban újjáéledő tavaszünnep, a Florinalis és május idusára tehető. Akkor pedig a budapestiek már menekülőre fogják, és tavasz helyett valahol a vízparton keresik az enyhülést. Addig meg marad a Duna part. 

Személyzet: 7 – virágárusok 
Fogadtatás: 10 – jajj, de szép a Parlament! 
Légkör:  9 – balzsamos 
Kínálat: 5 – haraptuk a levegőt 
Mosdó: 5 – nehéz ügy 
Közérzet, összbenyomás: 10 

Összesen: 60/47