Café Kör
szerző:
Szántó Sz. Erika


Mivel Budapest a heti témánk, valami különleges, igazi pesti helyet szerettünk volna meglátogatni. Kisebb utánajárás után a Café Körre esett a választás, egyrészt mert 2007-ben, nemzetközileg beválasztották a legjobb éttermek listájába, másrészt már-már városi legendának számít a Kör vendégszeretete és pincéreinek pozitív hozzáállása.

És íme a tapasztalat: a fogadtatás teltháznál és asztalfoglalás nélkül is vb1.vinea.fotoalbum2.hupéldanélkülien kedves volt, pincérünk nem tolakodóan, a szemmel felvett kontaktusra azonnal ott termett asztalunknál, és bár csak ketten ettünk, semmi jelét nem mutatták, annak, hogy esetleg szegény diáklányoknak néznének, úgy mint ahogy nemrégiben azt a Parlament szomszédságában meghúzódó Biarritzban tették. ("Ugye csak kávé lesz, lányok?"). Az étlapról lazac carpacciot rendeltem vöröskaviárral, a hajszálvékony lazacszeleteket tormahabbal, citrommal, és zöldségekkel tálalták, pirítósnak barna és fehér kenyeret szolgáltak fel. Az ízek nagyon jók voltak, én még esetleg egy kis ruccolával színesítettem volna a tálat, de így is kitűnő választásnak bizonyult.

Személyzet: 10
Fogadtatás: 10
Légkör: 9
Kínálat: 8
Mosdó: 9
Összbenyomás, közérzet: 9
Összesen: 60/ 55
szerző:
Kinga


Csöpp kis hely a város szívében, amelynek összes negatívuma annyi, hogy nem lehet kártyával fizetni; túl kicsi, így vacsoraidőben nehéz helyet lelni - bár ebben kiváló segítségre leltünk-; és nem csak színvonalban, hanem árakban is magasra tették a lécet. Ez meglátszik vendégseregén, több a turista, mint az egyszerű betévedő budapesti. Ugyanakkor határozottan előnyére szól a jól összeválogatott borlap; tucatnyi elismerés, amivel nem hencegnek honlapjukon; valamint az igényesen közzétett napi ajánlat lista. Ez utóbbit eltanulhatná sok vendéglátóhely. Kíváncsi lennék, hogy átmegy-e a tatár beefsteak a teszten?! Ám emiatt bizony kénytelen leszek visszatérni.

Személyzet: 10
Fogadtatás: 10
Légkör: 8 - cseppet zajos
Kínálat: 7
Mosdó: 6 - kicsi de tiszta
Összbenyomás, közérzet: 10
Összesen: 60/ 51
szerző:
Plecskó Edina


„Itt valahogy másképp szólnak az emberhez” – invitál honlapján a Café Kör, amely mondat tanúbizonyságot is nyert látogatásunkkor. Noha ez esetünkben félreértésből adódóan jelentett angol szóval történő köszöntést, azt is el kell ismerni, hogy a felszolgáló-személyzet jó modorból bizony nem szenved hiányt. S ha borsos árai miatt törzshelyünkké nem is válik az étterem, barátságos és meglepően egyszerűségre törekvő enteriőrjével, kellemes zenéjével és igen kitűnő boraival bármikor rendelkezésre állhat egy-egy különleges alkalomra, vagy esetlegesen nemzetközi hangulatunk megélésére.

Személyzet: 10
Fogadtatás: 10
Légkör: 9
Kínálat: 8
Mosdó: 8
Összbenyomás, közérzet: 9
Összesen: 60/ 54
szerző:
Tóth Tamara


A kedves japán párnak már nem jutott hely ebben a (Café) körben, de mi megtapasztalhattuk, hogy létezik Budapesten még olyan étterem, ahol nem a külföldiek lehúzása a cél, minket sem néznek ki, mert magyarok vagyunk, és azért sem jár fintor, ha a társaság valamelyik tagja csak egy pohár bort rendel. Sőt, végtelenül – de mégsem tolakodóan – barátságosak a pincérek, a nyüzsgés kellemes, és rá kellett jönnöm, hogy az utóbbi idők kocsmatúrái között néha nem árt egy-egy ilyen helyre is ellátogatni.

Személyzet: 10
Fogadtatás: 10
Légkör: 9
Kínálat: 6
Mosdó: 7
Összbenyomás, közérzet: 9
Összesen: 60/ 51