Picasso Point kontra Chagall Café
szerző:
Plecskó Edina


Picasso vagy Chagall? Ha a festőóriások között kellene döntenünk, bizony nehéz dolgunk lenne, ám közel sem annyira bonyolult a szimpátiaválasztás annak a két szórakozóhelynek illetve kávézónak az esetében, ahová „modernista” túránk során vezetett az utunk a Hajós utcában.

A Picasso Point és a Chagall Café ugyanis mind külcsínben, mind belbecsben merőben eltérő képet mutat. Az elsőként meglátogatott blues és jazz club sajnos nem bizonyult az este jó felütésének: idegesen türelmetlenkedő pincérnő, (talán ezért is) nyomasztó hangulat és a névadó stílusát az enteriőr kialakításánál kicsit sem érzékeltető tér fogadott minket. Nem úgy a Chagallról elnevezett kávézó esetében, ahol a festő képei a falakon megannyi helyen köszönnek vissza, kiegészítendő a kreatívan kialakított és vidám színeivel pozitív légkört varázsoló belső térrel, ahol italunkat elfogyasztva még a pincérek sajátos humora sem hatott túlságosan zavarónak.

Személyzet: 4 kontra 7
Fogadtatás: 6 kontra 8
Légkör: 5 kontra 9
Kínálat: 5 kontra 8
Mosdó: 8 kontra 8
Összbenyomás, közérzet: 5 kontra 8
Picasso Point összesen: 60/33
Chagall Cafe összesen: 60/48
szerző:
Tóth Tamara


A két festő közül egyértelműen Picassót választom, de a róluk elnevezett kávézók közül Chagall nyert. Igaz, a forrócsokit Pablo készíti jobban, és nagyobb tejszínhab mennyiséggel, de ez sem volt elég ahhoz, hogy elnézzük a pincérnő flegmába hajló stílusát. A Chagall Caféban a szinte tökéletes autentikus kialakítás mellett elégtétellel nyugtáztuk, hogy a pincér szakmát bizony a férfiaknak találták ki. A különbség két hely között akkor látható legjobban, ha közvetlenül egymás után térünk be. Az este tanulsága emellett pedig az, hogy ha a világ leghíresebb művészeiről nevezzük el magunkat, akkor méltó környezettel adózzunk előttük.

Személyzet: 4 kontra 9
Fogadtatás: 5 kontra 8
Légkör: 6 kontra 9
Kínálat: 7 kontra 8
Mosdó: 8 kontra 8
Összbenyomás, közérzet: 5 kontra 9
Picasso Point összesen: 60/35
Chagall Cafe összesen: 60/51
szerző:
Szántó Sz. Erika


Ahogy hétre-hétre járjuk a kávézókat, éttermeket egyre biztosabban érezzük, hogy a magyar vendéglátás egyetlen gyenge pontja a személyzet. Pontosabban a felszolgálók kedvességének hiánya (talán ezért is emlegettük még a Chagallban is a Café Kör példátlan vendégszeretetét...), feltéve ha észrevesznek minket, vagy éppen nem néznek le (pontosabban nem néznek szegény bölcsészlányoknak minket). Ahogy Picasso mondja, a művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot. Mégis jobb lenne egyáltalán nem is keresni az igazságot, hanem csak élvezni a pillanatnyi gyönyöröket.

Személyzet: 4 „Most kéne választani” kontra 7 „Ugye, hagyjalak titeket?”
Fogadtatás: 5 kontra 8 a kacsintós pincérnek
Légkör: 5 átlagos kocsmalégkör kontra 9 kivilágított és bebetonozott fa a belső enteriőrben
Kínálat: 6 kontra 8
Mosdó: 8 kontra 8
Összbenyomás, közérzet: 5 kontra 8
Picasso Point összesen: 60/28
Chagall Cafe összesen: 60/48