2010 legolvasottabb cikkei

2010-ben az olvasók a kultúra minden területéről kíváncsiak voltak írásainkra, élen járt ismét többek között a Arany János, Karinthy valamit a Bűn és Bűnhődés, amit előző írásomban már említettem.

Népszerű volt tavaly Surányi Kinga írása autó kategóriában nagyapja testvérének könyveiről...

Autó, motor, küzdelem, öröm - Surányi Endre életrajzi könyvei

Nekem szerencsém van. Többek között Kabdebó Lóránt rávette nagypapám testvérét, hogy írjon, s így meséljen az autókról és magáról. Innen rengeteg dolgot megtudhattam a család egy olyan generációjáról, mely mára teljesen eltűnt. Ezért mondom/vallom, akiknek még módjukban áll kifaggatni a nagyszülőket tegyék! Nem akármilyen korban éltek, így biztos vagyok benne, hogy történeteik sem lesznek mindennapiak. Ám félre a személyeskedéssel.
Tovább a teljes cikkhez...


Sokan olvasták meztelenség témában Várnagy Emma cikkét...

Magyar meztelenség: Nagy Kriszta
Meztelen valóság - magyar meztelenség - valóságos művészet


Meztelenség...hmm. Magyarok...hmm. Meztelen magyarok? Híres meztelen magyarok?! Nincs könnyű dolgom, prüd egy népség vagyunk! Különben is, a meztelenség egy sokkal mélyebb kérdés, ha a belekukkantunk, láthatjuk, hogy vallási és csúnyán, de leegyszerűsítve jogi része is van a dolognak, sokkal bonyolultabb, mint látszólag hinnénk, hogy csak ledobjuk a ruháinkat és már kész is.
Tovább a teljes cikkhez...


Szántó Sz. Erika színházi beszámolója is keresett volt az elmúlt évben, amit a székesfehérvári Vörösmarty Színházban előadott Kolpert úr című színműről írt...

Kolpert úr- zord bűnösök, de jól érzik magukat

fotó:www.port.huKatalógusból berendezett minimál dizájnos szobakonyhás lakás, középen egy régi ládával. Pont egy ember férne el benne. Később kiderül többnek is van ott hely. David Gieselmann Kolpert úr című abszurd komédiájában vendéglátók és vacsoravendégeik folytatnak pergő ritmusú csevegést hivatali főnökük hullája felett.
Tovább a teljes cikkhez...Még több cikkünkre visszatekinthet, archívumunkban.