Abszint étterem
szerző:
Tóth Tamara


kép:www.pm.huAz Abszintban az a jó, hogy a tulajdonosok nem akarták erőltetni a névadó ital jelentését, sablonos és közhelyes megoldások helyett inkább a modern megvalósítás alkotja a koncepciót. A falakon diszkréten felvonulnak azoknak a művészeknek a nevei, akikre a zöld tündér hatással volt, néhol dekorációként egy-egy üres abszintos üveg, van Gogh „mosolyával”.  Első élményünket a rengeteg élő és vágott virág atmoszférája adta, amiért csak hálásak lehetünk az Andrássy út egyharmadánál elhelyezkedő étteremnek. A pincér olyan lelkesen üdvözölt minket, mintha mi lettünk volna az egyetlen potenciális vendégek egész Budapesten, de ez kicsit sem zavaró, hiszen ilyen kedvességgel is csak igen ritkán találkozunk. Az Abszint étterem ilyen alap gesztusok miatt nálam az elsők közt végzett.

Személyzet: 8 – határtalan kedvesség
Fogadtatás: 9
Légkör: 10 – magáért beszél
Kínálat: 7 – lehetne mindenből sokkal több
Mosdó: 7 – kicsi, teltház esetén veszélyes
Közérzet, összbenyomás: 9 – még maradtam volna
Összesen 60/50
szerző:
Szántó Sz. Erika


Már az eddigiekből is kiderült, hogy az Abszintról vagy jót vagy semmit. Az étterem kiváló, (bár a séfet nem tudjuk dicsérni, mert csak „italoztunk”), a személyzet pedig hibátlan. Az Abszint esetében valóban nívós helyről beszélhetünk, igazi felüdülés az annyi vendéglátásból bukásra álló hely után: hiszen egyrészt végre nem voltunk láthatatlanok (pedig már épp azon gondolkoztam, hogy jóra vagy rosszra használjam eme képességemet...), másrészt nem lihegett amatőr anonim alkoholistákból verbuvált színjátszócsoport a nyakunkba (lásd Artkatakomba). Ezért pedig mindenképpen piros pont jár. Egyedül talán a mosdó szűkös egy kicsit, de hát a végtelenhez mérve semmi sem tökéletes. Az étterem tehát így jó, ahogy van, na.

Személyzet: 9 – kedvesség és figyelem
Fogadtatás: 9
Légkör: 9 – tökéletes, éljenek a friss virágok
Kínálat: 9- többféle abszint és abszint koktél bővíti a kínálatot
Mosdó: 7- piros csempe, szűkös hely
Közérzet, összbenyomás: 8
Összesen: 60/51
szerző:
Plecskó Edina


Kifinomult designjával, a bútorok és egyéb berendezési tárgyak visszafogott kép:www.bortarsasag.hueleganciájával az Abszint étterem első benyomásra is szimpátiát ébreszt – e rokonszenv pedig nem csökken a vendéglő további tesztelése során sem. Az Andrássy útra igen jó kilátást biztosító hely további erénye – az esztétikai pozitívumai mellett – az elfogyasztható étkek és italok, valamint a kiszolgálás színvonalas mikéntje. Ez pedig nem pusztán szubjektív benyomás, a falra kifüggesztett oklevél ugyanis méltán bizonyítja a 2006-ban elért eredményét: ekkor választották meg a szóban forgó éttermet a 100 legjobb vendéglő egyikének. S ha az említett utca forgataga esetleg sok lenne a kedves vendégnek, az emeleten meghitt légkörrel hangulatos megvilágításban fogyaszthatja el vacsoráját.

Személyzet: 9 – minden térre kiterjedő figyelmesség
Fogadtatás: 8
Légkör: 9 – megfelelő zeneválasztás
Kínálat: 8
Mosdó: 8
Közérzet, összbenyomás: 8 – a nívós és igen kellemes atmoszférájú jelzők az első sorban állnak
Összesen: 60/50